|

Derfor er det vigtigt med hæve sænkebord

Stillesiddende arbejde på et kontor, ofte foran en computer – sådan ser arbejdsdagen ud for rigtig mange danskere. Efter mange siddende timer foran computeren, er det meget naturligt at blive træt og irriteret i kroppen. Nylige undersøgelser viser faktisk at stillesiddende adfærd langsomt (men beviseligt) kan føre til livsstilsrelaterede sygdomme. ’British Journal of Sports Medicine’ råder os til, at vi forlader vores stol flere gange om dagen. Faktisk bør vi tilbringe mindst to timer stående.

Hæv og sænk

Skab de bedste betingelser for dig selv og din arbejdsplads ved at investere i et hæve sænkebord. Hæve sænkebordet er den perfekte ergonomiske løsning, eftersom det kan indstilles til medarbejderens individuelle behov.

Medarbejdere, som sidder ned mange timer hver dag, kan opleve mange skavanker i eksempelvis ryg, nakke eller skuldre. For at forebygge ryg- og nakkesmerter, er det vigtigt at kunne variere sine arbejdsstillinger og komme op og stå i løbet af dagen med et hæve-sænkebord. Det gælder uanset, om man har en arbejdsdag på 4, 8 eller 12 timer.

Forskning har vist:

  • At ved blot at stå op i 2 timer fordelt over din arbejdsdag, kan du opnå øget forbrænding på ca. 20.000 ekstra kalorier om året, hvilket svarer til hele 6 maratonløb!
  • At du kan forbedre din kropsholdning, og opleve en forbedring af eventuelle ryg- og nakkegener. Dette forklares ved en ændret mekanisk belastning på muskler og led, der opnås, når arbejdsstillingen varieres.
  • At du kan opleve øget energi og produktivitet samt forbedret fokus, når du varierer din arbejdsstilling og kommer op at stå, imens du arbejder.  

Hæve sænkebord er ikke kun til stående arbejdsposition

Når det drejer sig om et møbel, der danner grundlaget for arbejdspositionen, er det rigtig vigtigt, at arbejdsbordet har den helt rigtige højde. Et hæve sænkebord er altså ikke kun vigtigt i forbindelse med at komme op og stå på benene imens man arbejder. Det er også vigtigt at kunne justere bordets højde, så det er den rette højde, når du sidder. Dette, simpelthen for at forebygge ryg-, nakke- og skuldersmerter, der i sidste ende kan gå hen og blive kroniske. Normalvis er hovedreglen derfor, at et arbejdsbord har den rette højde, når din underarm i en ret position, kan hvile på bordet, mens du sidder med rank ryg og med fødderne på gulvet. Derfor er det vigtigt med et hæve sænkebord i alt lige fra telemarketing, til når man sidder ved skrivebordet med bogføring.

Forskellige typer hæve sænkeborde

Ligesom alle andre borde, findes også flere forskellige typer af et hæve sænkebord. Hos Office2Go har vi et bredt udvalg af hæve sænkeborde, som er kendetegnet ved høj kvalitet og god ergonomi. I vores sortiment af hæve sænkeborde finder du borde i forskellige design, og hvor ergonomi og holdbarhed er i højsædet. Hos os kan du sikre dig, at du får et hæve sænkebord, der arbejder sammen kroppen og giver dig mulighed for at variere arbejdsstillingerne.

Hos Office2Go kan du praktisk talt designe dit eget hæve sænkebord, så det passer til din kontorindretning. Vi har nemlig et hav af forskellige bordplader i forskellige størrelser, overflade- og stel typer samt farver. Vælg mellem manuelt justerbare (billige) borde som modellen Frame eller el hæve sænkeborde som modellerne Basic, Jive, Jazz og Switch.

Similar Posts