I mange tilfælde er det et spørgsmål om temperament og økonomi. Alle borde skal kunne indstilles til din højde, ellers risikere du få ondt i nakke, ryg og arme. Bordet skal dog ikke nødvendigvis være et elektrisk hæve-/sænkebord. Du kan sagtens benytte et alm. bord, blot det kan indstilles i højden. Vi anbefaler dog, at du vælger et elektrisk hæve-/sænkebord, hvis du arbejder mere end tre timer om dagen ved dit skrivebord. Så har du nemlig muligheden for at variere din arbejdsstilling mest muligt.
En bordplade med bue har den fordel, at du kan komme længere ind til bordet. Derved kan du understøtte dine arme bedre, når du skriver på din PC. Vi anbefaler, at du vælger en bordplade med bue, såfremt din kontorstol ikke har armlæn. Hvis din kontorstol har armlæn, kan du vælge en rektangulær bordplade, da du kan få støtte til armene via armlænene.
Prisen på en kontorstol afhænger for eksempel af materialevalg, design, mærke og indstillingsmuligheder. Først og fremmest skal du kigge efter, om stolen kan indstilles til din krop. Billige stole har normalt ikke mange indstillingsmuligheder, hvilket er ok, hvis du ikke bruger stolen meget i løbet af dagen. Sidder du derimod det meste af din arbejdsdag på stolen, er det vigtigt, at stolen kan indstilles præcist, så den passer til dig. Kontorstole med læderbetræk, forkromede fodkryds eller armlæn og stole af kendte designere er ofte dyrere, men ikke nødvendigvis bedre, så her kan der være mange penge at spare.
Den ideelle bordplade findes desværre ikke. Alle plader har fordele og ulemper, som vi her vil beskrive.
Melamin-bordplade: Denne bordplades styrke er at den har en meget stærk overflade der tåler næsten alt. Den er nem at holde ren da du kan vaske den af med alle typer rengøringsmaterialer. Samtidig er billig! Ulempen ved en melamin plade er at den giver noget genskær fra skrivebordslampen.
Linoleum-bordplade: Dette er en super lækker bordplade med en blød overflade, der er rar at røre ved. Den giver ingen genskær fra skrivebordslampen og her en faset (skrå) kant der gør, at pladen har et let og elegant udseende. Ulempen ved en linoleumsplade er, at den koster mere og ikke tåler ikke skrappe rengøringsmidler. Endelig er en linoleumsplade ikke så stærk som en melaminplade.
Laminatplade: Laminatpladen minder om melaminpladen men har en pænere og mere elegant overflade. Samtidig har pladen en faset kant der får pladen til at se let og elegant ud. Kan rengøres med alle rengøringsmidler og har en meget stærk overflade. Ulempen ved en laminatplade er, at den er dyrere og giver lidt genskær fra skrivebordslampen.
Finer plade: En finerplade har en elegant og lakeret overflade. Dette giver et minimalt genskær fra skrivebordslampen, og pladen kan rengøres med alle rengøringsmidler. Den har en faset kant, der gør pladen let at se på. Ulempen ved en finerplade er, at de miljøvenlige lakker, man bruger i dag, er “bløde”, hvilket gør pladen modtagelig overfor stød og ridser.
- Er bordet tilsluttet stikkontakten, og er der strøm på?
- Har du tilsluttet de forskellige ledninger korrekt i styreboksen? Bordbenene skal tilsluttes M1 og M2 indgange. Kontrolenheden (den lille styreenhed du trykker på for at få bordet til at køre op og ned) skal tilsluttes HS indgangen, og strøm skal indsættes på den modsatte side af styreboksen.
- Bordet skal ”nulstilles” inden brug første gang. Det gøres ved at holde ”op” og ”ned” knappen på kontrolenheden inde, så bordet begynder at køre ned. Når bordet når til bundpositionen, skal du vedblive med at holde knapperne inde i ca. 5 sekunder. Bordet kører herefter ca. 1 cm op igen. Nu er bordet ”nulstillet” og klar til brug. Se også filmen – ”sådan samler du et hæve/sænkeskrivebord”.
Ja, det kan du sagtens. Mod et gebyr kan du enten få dine møbler leveret, hvor du selv samler dem, eller du kan få dem både leveret og monteret. Du bestemmer selv. Du kan bestille levering og montering, når du bestiller møblerne.
Ja, det kan du naturligvis godt blot de er i ubrugt stand. Fortrydelsesretten gælder i 30 dage fra købsdato.