skrivebordslampe
|

Skrivebordslamper der matcher stil og behov

Lys fra en skrivebordslampe støtter og hjælper dine øjne, og er nyttig når du arbejder på din computer, læser avis eller laver lektier. En skrivebordslampe giver et behageligt lys og hjælper med at holde dig vågen – og du arbejder mere effektivt, når du kan se hvad du laver. Samtidigt skal skrivebordslampen tage sig flot ud og passe ind i rummets indretning. Blive klogere på hvorfor en skrivebordslampe er vigtig, og hent inspiration til hvilken lampe, der passer bedst til dit behov og ikke mindst til dit kontor.

Derfor er en skrivebordslampe et must

Hvorfor er det overhovedet vigtigt med en god skrivebordslampe? Det spørger du måske dig selv om. Og her er svaret ganske enkelt: Du har simpelthen brug for mere lys til dit arbejde ved skrivebordet end det, din loftslampe kan give dig.

Din hjerne kører på højtryk, når du løser forskellige opgaver ved skrivebordet. Samtidig arbejder dine øjne, og bliver sat på ekstra prøve hvis lyset ikke er tilstrækkeligt! Jo mere lys der er i dine omgivelser, des nemmere vil det være for dine øjne at fokusere og for din hjerne at koncentrere sig. Med den rette skrivebordslampe bliver dine øjne aflastet, og du forebygger diverse ubehageligheder. For lidt lys kan nemlig betyde hovedpine og træthed, hvis du skal anstrenge dig for at se.  

Den klassiske arkitektlampe lever stadig

Arkitektlampen er stadig et hit. Mange har sikkert set den klassiske arkitektlampe hos deres forældre eller bedsteforælder, men ikke desto mindre er designet stadig super moderne. Måske fordi det i dag er lidt retro? Eller også er det bare en klassiker, som aldrig går af mode.

Det er også arkitektlampen som danner inspiration for mange af de moderne skrivebordslamper, vi ser i dag. Men hvor en skrivebordslamper tidligere var ren funktionalitet, er lampen i dag en del af indretningen på dit kontor. Derfor findes et hav af arkitektlignende skrivebordslamper (med god funktionalitet), bare i et opdateret og moderne look. Hos Office2Go er vi især vilde med skrivebordslampen Elias, som med sin moderne kombination af grantræ og metal er en genial nytænkning af den klassiske skrivebordslampe!

Alternative skrivebordslamper

Selvom arkitektlampen er en populær skrivebordslampe, falder den naturligvis ikke i alles smag. Nogle synes ikke at deres skrivebord behøver at ligne et decideret kontor. Til jer anbefaler vi modellen Mille Bordlampe. En fin og feminin bordlampe, som ikke udstråler arbejde. Og så giver den et behageligt og naturligt lys.

En helt anden sag er energilampen Needlight. Den er moderne i sit udtryk, ligner næsten et lyssværd, og så kan den faktisk lidt mere, end normale lamper. Lyset fra lampen svarer nemlig til dagslys, hvilket giver mere energi til arbejdet. Så hvis du er lidt vintertræt, har brug for lidt mere energi sidst på dagen eller sidder i et mørkt hjørne er Needlite det helt rigtige for dig.

Spar på energien med LED pærer

Med et strømforbrug på op til en tiendedel af glødepærens og en levetid på op til 25.000 timer, er LED pærer hele danmarks favorit. LED pærer er godt nok er lidt dyrere i indkøb end de gamle glødepærer, men til gengæld er de markant billigere i drift. LED har ydermere den fordel, at du kan skifte mellem “varmt” og “koldt” lys og de er typisk nemme at regulere i lysstyrken.

Mange af vores lamper er “født” LED – herunder modellerne Tokyo, Color Desire og Artemide Demetra. Herudover er det muligt at tilkøbe LED pærer til de almindelige lamper, så du kan få gavn af den lange levetid og mindre strømforbrug.

Placering af din skrivebordslampe

Er du venstre- eller højrehåndet?

Hvis du er højrehåndet, skal din lampe stå til venstre for dig på dit skrivebord. Hvis du er venstrehåndet, så i højre side. På den måde undgår du nemlig at skygge for dig selv med hånden. Og så husk altid at dreje lampehovedet væk fra dig selv, så du ikke bliver blændet af lyset.

Lys-mørke-kontrast

Almenbelysning (såsom loftslamper) og lokal belysning (skrivebordslamper) spiller rigtig godt sammen i et rum. Så lad være med kun at satse på én af delene, når du arbejder ved skrivebordet. En loftslampe alene giver ikke nok lys – især ikke hvis du arbejder om aftenen. En skrivebordslampe lyser ganske rigtigt dit skrivebord op, men hvis dine omgivelser udenom ikke er lyst tilstrækkeligt op, opstår en for stærk lys-mørke-kontrast.

Hos Office2Go finder du den skrivebordslampe der passer til din stil og behov

Vi har et bredt udvalg af skrivebords- og arbejdslamper i forskellige stilarter, design og farver – så der er helt sikkert noget, der passer til både din smag og dit behov!

 

Similar Posts